Celem projektu jest realizacja zadań mających na celu wzrost zdolności gruzińskich winiarzy do tworzenia nowych miejsc pracy.
Celami szczegółowymi projektu jest pomoc i wsparcie Gruzji w obrębie wsparcia wdrażania polityk promujących zrównoważoną turystykę, która umożliwia tworzenie miejsc pracy oraz promocję lokalnych produktów i dziedzictwa przyrodniczego. Projekt skupia się w znacznym stopniu na dokształcaniu i wdrażaniu dobrych praktyk w kierunku upraw biodynamicznych, szkoleń z zakresu ochrony roślin preparatami bio, co w znacznym stopniu wpłynie na jakość uzyskiwanych plonów, a także będzie miało przełożenie na środowisko. Poprzez cykl szkoleń teoretycznych i praktycznych, wizyty studyjne, materiały szkoleniowe, zbudowanie strony internetowej oraz międzynarodową wymianę doświadczeń, Zamawiający zamierza stworzyć podmiotom gruzińskim biorącym udział w projekcie nowe szanse na rozwój nie tylko własnych produktów winiarskich, ale również rozwój prowadzonej działalności enoturystycznej.